2021

Técnicas: Instalación efímera en el paisaje

Dimensiones: Un trozo de campo en Torre Lluvià. O también: de aquí a Montserrat

Festival de Land Art MICROSCOPIES

Manresa, 2021

Cocreación i coproducción de ALEIX ANTILLACH y MIREIA ZANTOP

Construyendo, así como dibujando, miramos, conocemos y, tal vez, reconocemos. Jugamos con el paisaje indómito y el domesticado. Jugamos con la escala, el tamaño y la medida que nuestra mirada conjuga.

Catálogo virtual: https://meandremanresa.com/2021/08/20/propera-sortida/microscopies_2021/

Prensa: https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/98872/segona-microscopies-es-fara-torre-lluvia-amb-obres-efimeres-permanent-angels-freixanet

Ull viu! agulles

Responent al repte microscopista de fer visible l’invisible, retorcem el llenguatge. Plantats davant la majestuositat tel·lúrica del Montserrat, aquest indret quàntic que és lleuger i pesat, llunyà i proper i tou i dur, i alguns antònims simultanis més, des dels plans de la Torre Lluvià posem fil a l’agulla i parem compte, ull viu! Seguint el fil de les agulles plantem una composició ressonant, una perspectiva significativa que conviu amb les altres, poètiques, estètiques, presents.

Observem el fet petit (des d’aquí). Construint, com dibuixant, mirem, coneixem i potser reconeixem. Reconeixem la pulsió ancestral per la connexió vertical terra-cel; el menhir, el xiprer, les agulles de Montserrat...

Ens agrada fer torres de cagarrines a la platja i ens magnetitza el massís petri i aquí juguem, perquè art i joc són matisos, són lluïssors d’un mateix ser.

Juguem amb els elements agrícoles i la seva tecnologia, el paisatge indòmit i el domesticat.

Juguem amb l’escala, la mida i la mesura, la posició de l’espectador, l’humà que veu el món, el fons, la figura i una ambigüitat metonímica manifesta en la seva cohabitació.

Juguem amb els ingredients transrealistes i amb els codis propis dels llenguatges en joc.

Conjuguem.

Aleix Antillach i Mireia Zantop : Col·laboren intermitentment,

mesclant els seus mons, fets de disciplines i indisciplines

diverses. L’arquitectura, la dansa, la performance, les arts

visuals i les lletres. Inquiets tastaolletes, de gra i de palla.