Mercat i capella de Sant Corneli, Cardedeu

25/11/2013

25 de novembre: Dia per a la eradicació de la violència de gènere

Acció al carrer amb Mireia Chalamanc i instal.lació a la Capella de Sant Corneli

“A poc a poc al endinsar-me a l’ambient del mercat amb actitud de receptivitat van anar sorgint complicitats, mirades, apropaments, fins que em vaig sentir submergida a un flux de respostes i preguntes que anaven donant sentit a les nostres presències. Receptacles d’emocions, pensaments, paraules, comentaris, intimitats, reaccions, necessitats… en el tapís d’aquesta Acció vaig quedar impregnada de dolor, de veus callades, de veus silenciades, i al mateix temps, impregnada de possibilitats, d’escletxes, de veus manifestades, de veus agraïdes, de diversitat de veus i d’experiències.”

“Una de les certeses que vaig sentir és que durant la nostra acció erem alhora subtils emissores i receptores, però, sobre tot, canals a través dels quals permetiem que afluessin, s'expreséssin i prenguéssin forma verbal, -conscient o inconscientment- alguns pensaments, opinions i sentiments que solen restar soterrats.

I parlo sempre del tot: nosaltres i els altres, l'espai d d'aquesta trobada íntima en l'espai públic només podia sorgir de l'escolta, la reflexió i la sinceritat mútua.

Varem ser full en blanc per a paraules “indici”, que assenyalen tímidament moltes històries que compartim poc i solen ser més silenciades que explicades. És tabú allò del que no se'n parla. Em va sorprendre les visions i percepcions de la violència, i com alguns neguen ser capaços de sentir-la o reconèixer-la, tant com a agents passius o actius. Em va alegrar veure que les persones, amb independència de gènere, edat o condició social, desitgen obrir el diàleg, cercar respostes i, amb clara determinació, aportar de la seva part per l'eradicació de la violència.

Categorias: instalación